Cum obtii despagubiri pentru accidente rutiere cu autor necunoscut sau produse de soferi fara RCA?

Posted: 7 ianuarie 2011 by Schummy in News Flash
Etichete:, ,

Lovita in parcare?
Lovita in parcare?

Iata cum incepem anul cu o veste buna! Se pare ca justitia a inceput sa se gandeasca si la victimele soferilor mai putin priceputi intr-ale parcarii. Daca pana acum erai nevoit sa platesti din buzunarul tau reparatiile masinii in cazul in care o gaseai lovita in parcare, acum vei avea dreptul la desbagubiri materiale.

Potrivit legislatiei in vigoare, victimele accidentelor de circulatie cu autor necunoscut sau produse de soferi care nu au avut incheiata asigurare de raspundere obligatorie-RCA au dreptul sa primeasca despagubiri materiale. Conform unei decizii recente a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Fondul de Garantare a Victimelor Strazii poate fi obligat singur, si nu in solidar cu inculpatul, la plata despagubirilor civile catre persoanele pagubite.

Stirea completa si corpul de lege pot fi citite integral pe avocatnet.ro

Sursa foto: Lovita in parcare?

Reclame
Comentarii
  1. Liz spune:

    He he …asta vara nu vrei sa stii cat a avut de alergat sefu’ din cauza unui accident facut cu o masina cu numar de Bulgaria. Pana la urma si-a reparat el masina urmand sa dam , telefoane peste telefoane si sa insistam pentru recuperarea daunei. Eram eu revoltata 😀 de cum decurg lucrurile. Am un canin mare rezervat celor care se ocupa cu RCA si celor cu service-urile auto, mai ales daca te vad femeie. Nu de alta, dar un simplu indreptat de bara de protectie spate din plastic, costa intre 50-300 ron de la un service-auto la altul. De ce oare este diferenta asta de pret, ca nu ma prind?

  2. Liz spune:

    Si apropo de RCA … mi se pare total aiurea, sa-ti calculeze RCA in functie de judetul din care faci parte. Ce vina are un posesor de masina fara un accident in istoric, ca are masina cu numar ce apartine unui judet cu multe accidente la activ? In occident ti se calculeaza RCA in functie de accidentele pe care le-ai avut in istoricul tau de conducator auto, nu esti conditionat de ceea ce au savarsit altii, dar na …Romania = „Zona Crepusculara” :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s